Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svíčková omáčka

11. 5. 2013

 Svíčková někdy také Smetanová omáčka je v České republice velmi oblíbená. Tato omáčka je připravována z kořenové zeleniny a smetany. Existuje velké množství receptů mezi kterými jso menší ale i větší rozdíly. Svíčková omáčka se servíruje s hovězím masem (od toho také název omáčky) a s houskovým knedlíkem. Při přípravě pokrmu e z pravidla napřed vaří maso a až pak vše ostatní. 

odkaz na další české jídlo:https://admin007.estranky.cz/clanky/ceska-kuchyne/bramborak.html

 

svickova-2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Svíčková omáčka

  

 

 

 

 

Zdroje: Wikipedia.svíčková omáčka.[27.5.13 ].na WWW[http://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A1_om%C3%A1%C4%8Dka]