Jdi na obsah Jdi na menu
 


bramborák

3. 6. 2013

Bramborák někdy také(cmunda) je tradiční český pokrm který je hodně oblíbený i v Maďarsku,Německu,Slovensku atd...Těsto na bramborák se připravuje ze: syrových brambor,mléka, vajec a různého koření. Toto těsto se pak ve velmi tenkých vrstvách smaží na pánvi. Bramboráky se jedí teplé a dají se použít jako příloha k masu nebo zelí.Zajímavostí je že v Německu je hodně rozšířená sladká varianta která se připravuje bez česneku a koření. Tato varianta se servíruje s jablečným protlakem.

Odkaz na další české jídlo:https://admin007.estranky.cz/clanky/ceska-kuchyne/svickova-omacka.html

 

bramborak-se-zelim.png

 

 

 

 

 

 

           Bramborák servírovaný sbramborak-na-panvi.pnge zelím

 

 

 

 

 

 

 

               Tradiční bramborák na slano

 

 

Zdroje:Wikipedia.bramborák.ze dne[3.6.13].Dostupný na WWW[http://cs.wikipedia.org/wiki/Brambor%C3%A1k]